Pravila privatnosti- Pravila privatnosti

Pravila privatnosti


Mrežna stranica Kazališne radionice Malik Rijeka (u nastavku Malik) koristi se za promoviranje programskih aktivnosti Malika te za potrebe upisa novih polaznika.

Uporaba mrežne stranice ili prenošenje materijala s mrežne stranice znači Vaše slaganje s njenim uvjetima, o kojima više u nastavku teksta. Ako se s tim uvjetima korištenja ne slažete, nemojte koristiti ili prenositi materijal s mrežne stranice. Ako imate bilo kakve komentare ili pitanja u vezi s uvjetima ili mrežnom stranicom – obratite nam se. Kontaktne informacije nalaze se na kraju ovog dokumenta.


Pravila privatnosti

Prikupljene podatke o Vama koristit ćemo samo uz Vaš pristanak. Jamčimo da se svi podaci obrađuju u skladu s pozitivnim zakonodavstvom Republike Hrvatske, a naš je cilj u tomu najbolja internetska praksa, uključujući ispunjavanje odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Osobni podaci

Prihvaćanjem ovih pravila, korisnik/ca usluge dopušta korištenje osobnih podataka radi upisa na kazališnu radionicu Malika te radi informiranja korisnika/ce o našem programu. Malik koristi prikupljene podatke da bi omogućio prijavu polaznika na radionicu te informirao o programu. U postupku prijavljivanja korisnik je upoznat s pravilima korištenja osobnih podataka i dopušta korištenje tih podataka do prestanka rada stranice. Vlasnik mrežne stranice jamči privatnost osobnih podataka koji se mogu koristiti isključivo u skladu s EU direktivom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (GDPR - General Data Protection Regulation). Malik neće koristiti niti dijeliti osobne informacije s trećim stranama ako to nije neophodno za uspješno korištenje stranice. U slučaju sumnje na povredu zakona, Malik zadržava pravo da osobne podatke može dostaviti nadležnom državnom tijelu na njegov zahtjev. Stranica zadržava pravo slanja elektronske pošte koja se odnosi na registraciju ili poruka koje se odnose na važne promjene usluge.

Osobni podaci koje prikupljamo

Podatke o Vama prikupljamo kada se prijavljujete na kazališnu radionicu Malik. Ti podaci uključuju Vaše ime, prezime, ime i prezime roditelja / staratelja ukoliko je polaznik mlađi od 18 godina, godinu rođenja, telefonski broj i e-poštu (od roditelja / staratelja ukoliko je polaznik mlađi od 18 godina), koju školu ili fakultet polaznik pohađa, ima li nekih posebnih zdravstvenih problema te podatak na koji je način saznao za Malikove programe.

Kako upotrebljavamo osobne podatke

Uz Vašu suglasnost, koristimo Vašu adresu e-pošte i telefonski broj za slanje obavijesti o kazlišnoj radionici.

Prava korisnika

Korisnik u svakom trenutku od nas može zatražiti informaciju o obradi njegovih osobnih podataka i može zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

Pravo na pristup osobnim podacima:
imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima.

Pravo na ispravak:
imate pravo ishoditi od nas ispravljanje Vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje ("pravo na zaborav"):
imate pravo ishoditi od nas brisanje Vaših osobnih podataka i mi smo obvezni izbrisati takve osobne podatke.

Pravo na ograničenje obrade:
imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka (npr. za primanje obavijesti o programu). U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.

Pravo na prigovor:
imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu Vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na Vašu konkretnu situaciju te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše osobne podatke.

Pravo na prenosivost podataka:
imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom formatu i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.

Ako niste zadovoljni kako smo obrađujemo Vaše osobne podatke, možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Osobni podaci zaštićeni su od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.
Prikupljeni podaci za gore navedene svrhe bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je zakonom ili propisom obvezno čuvanje osobnih podataka, a ukoliko nije definirano zakonom ili propisom, Malik. čuva podatke 5 godina.

Ako nam je korisnik dalo privolu, njegove osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako korisnik izjavi osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa njegove osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.

Kolačići (Cookies)

Kolačić je informacija što ju je na Vaše računalo spremila mrežna stranica koju ste posjetili. Kolačići ne mogu pristupati podacima na Vašem računalu ili čitati kolačiće s ostalih mrežnih stranica. Koristimo ih za prikupljanje dodatnih anonimnih podataka o Vašem posjećivanju stranice radi poboljšanja njenog sadržaja. Korištenjem mrežne stranice dajete suglasnost za prihvaćanje kolačića potrebnih za njeno neometano djelovanje. Ova mrežna stranica koristi više vrsta kolačića kako bi prikupila anonimne podatke o posjećivanju stranica, prilagođavajući prikaze sadržaja drugih servisa: 

korisnički kolačići: kratkoročni (koriste se za svaku prilagodbu sadržaja posjetitelju na mrežnoj stranici) 

kolačići ostalih servisa: _g* (Google Analytics, dugoročni, koriste se za statistiku posjeta) 

kolačići ostalih servisa: SID* (YouTube, dugoročni, koriste se za prikaz video materijala) 

kolačići ostalih servisa: vuid* (Vimeo, dugoročni, koriste se za prikaz videomaterijala) 

kolačići ostalih servisa: datr* (Facebook, dugoročni, koriste se za prikaz fanovskih sadržaja unutar stranice).

Poveznice s drugim stranicama

Stranice trećih osoba do kojih možete doći poveznicama na mrežnoj stranici Malika nisu pod kontrolom Malika i ono ne jamči za sadržaj do kojeg ste došli tim poveznicama. Objava tih poveznica s našom stranicom ne znači da ih podržavamo.

Vrijeme potrebno za odgovor

Trudimo se odgovoriti na sve legitimne zahtjeve unutar jednog mjeseca. Ako je zahtjev posebno kompleksan ili postoji više istovremenih zahtjeva, može nam trebati duže od mjeseca. U tom ćemo Vas slučaju obavještavati o razvoju situacije.

Promjene u pravilima privatnosti

Sve promjene u pravilima privatnosti koje se mogu dogoditi u budućnosti bit će objavljene na ovoj stranici i, bude li potrebno, poslane Vama putem e-pošte. Molimo da pratite promjene pravila privatnosti.

Ograničenje odgovornosti

Malik se na mrežnoj stranici trudi navoditi točne i aktualne informacije. Unatoč tome, ne nudi jamstvo, izričito ili podrazumijevano, za apsolutnu točnost svih informacija. Malik ne preuzima odgovornost za greške ili nedovoljan broj informacija na mrežnoj stranici. Malik ni u kojem slučaju ne odgovara za bilo kakav gubitak i štetu, uključujući probleme s Vašim osobnim računalom, gubitak podataka, dobiti, poslovne mogućnosti ili prekid poslovanja. Ne odgovara za neizravnu, posebnu, slučajnu ili bilo kakvu posljedičnu štetu koja proizlazi iz Vaše uporabe informacija s mrežne stranice Malika ili sa stranica koje nađete poveznicama objavljenim na mrežnoj stranici Malika. Također ne odgovara za nemogućnost korištenja mrežne stranice i poveznica objavljenih na njoj. Malik pridržava pravo mijenjati ili brisati informacije na mrežnoj stranici u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Ova izjava ne ograničava odgovornost Malika u slučaju nepoštivanja zakonskih propisa Republike Hrvatske.


Kontakt za zaštitu osobnih podataka:

Kazališna radionica Malik Rijeka
Škurinjskih žrtava 9 
51000 Rijeka, Hrvatska
tel: +385 51 267 431
gsm: +385 91 587 32 96
Turn on JavaScript!