Kako radimo- Želiš glumiti? Dođi u Malik Rijeka!

Želiš glumiti? Dođi u Malik Rijeka!


Dođi glumiti u profesionalno vođene kazališne predstave! U sezoni 2023/24. nastavljamo osim kazališne savladavati i filmsku glumu. Pri tome se služimo svim našim uobičajenim, iskušanim klasičnim i suvremenim kazališnim i filmskim tehnikama rada, kojima je izvorište dramsko i post dramsko kazalište.

Dođi glumiti u naše kazališne predstave, i ostale kraće i duže izvedbene forme. U nekima od njih koristimo AV tehnike pomoću Zoom platforme; Djeca luke trejler: https://www.youtube.com/watch?v=IzmRUzX1JUc&t=13s  

U sezoni 2023/24. nastavljamo savladavati osnovnu i naprednu klasičnu glumu, koja je baza kazališne i filmske glume. Kao i svih ostalih izvedbenih formi dramskog i post dramskog izričaja u spektru suvremene umjetnosti.

Prošlu sezonu 2022/23. smo završili u Filodrammatici Rijeka s predstavom Tajni svijet djece. Vrijedna grupa Malikovaca iznijela je svoja mišljenja o svijetu koji ih okružuje i u kojem žive. O braći, sestrama, kućnim ljubimcima… Prema njihovim tekstovima u suvremenoj formi predstave prikazali smo njihov tajni svijet u kojem se svatko može pronaći. U sezoni 2023/24. planiramo igrati predstavu po osnovnim školama Rijeke i PGŽ-a. Uz to grupa Malikovaca iz OŠ Malinska za kraj školske godine 2022/23. iznjedrila je kratku izvedbenu formu „Dobro čini čuda“, prema tekstu jedne od polaznica, Petre Turčić 5.r.

A kako ćemo ove sezone?

Planiramo više projekata koji će korespondirati svim uzrastima polaznika, pod stalnim umjetničkim vodstvom Denis Kirinčić uz nove mlade profesionalne snage, dramaturga iz Zagreba Mihovila Rismonda i likovnog umjetnika iz Rijeke Doriana Mataiju. Vraćamo se izboru bajki I.B. Mažuranić gdje ćemo ih adaptacijom u dramaturški omnibus povezati na motivskoj razini. Od segmenata bajkovitog svijeta Priča iz davnine sagraditi ćemo širu tematsku cjelinu, prenesenu u suvremeni kontekst, unutar kojeg likovi funkcioniraju u svojevrsnom obliku suživota. Iz te nove retrospekcijske pozicije otkrivati ćemo koliko su njihove priče relevantne u današnjem dobu. U autorskom projektu radnog naslova U potrazi razmatrati ćemo pitanja osobne potrage i otkrivanja osobnih želja, te usmjerenja tijekom odrastanja. Ideja je razjasniti odnose onoga što se očekuje, što je društveno prihvatljivo u usporedbi s nadama i željama svakog pojedinca. Kako razumjeti i postaviti te odrednice u odnosu na naše osobne ideale.

Prijaviš se. Rasporedimo te u grupu tvog uzrasta. Glumiš, improviziraš, oponašaš, vičeš, skačeš, treperiš, klikćeš , šapućeš i šuštiš, proizvodiš svakakve zvukove...

Polaznici se raspoređuju u radne grupe prema uzrastu (od 6 do 27 godina) od kojih svaka grupa pohađa okvirno četiri školska sata tjedno, ali ponekad i više u fleksibilnom dogovaranju. Izvedbeni materijal radimo na bazi improvizacija prema književnim predlošcima ili zajedničkim autorskim tekstovima. Učimo kako koristiti govor, glas, tijelo i pokret kao glumčev alat.

Većinu naših predstava i filmova možete vidjeti na ovoj poveznici kao i na https://www.malik.hr/hr/predstave gdje možete saznati više o tim programima.


Dobro, a cijena? Članarina?

Članarina

40 € mjesečno
Plaća se do 10.-og u mjesecu za tekući mjesec.

ili

kvartalano unaprijed s popustom,

114 € za listopad/studeni/prosinac 2023.

114 € za siječanj/veljača/ožujak 2024.

i 114 € za travanj/svibanj/lipanj 2024.

Opis plaćanja

Članarina (mjesečna i kvartalna) se uplaćuju na račun Udruge Kazališna AV radionica Malik Rijeka, Škurinjskih žrtava 9, Rijeka 51000, na ime i prezime polaznika.

Br. poslovnog računa: 
HR4523400091110285378
Model: 99
OIB: 35911088605

Radna godina Malika Rijeka traje od 1.10.2023. do 1.10.2024.

Srpanj i kolovoz je pauza za vrijeme koje se ne plaća članarina. U rujnu se odvijaju upisi novih polaznika.

Prijava/upis