Kako radimo- Želiš glumiti? Dođi u Malik Rijeka!

Želiš glumiti? Dođi u Malik Rijeka!


Dođi glumiti u profi vođene kazališne predstave i FILMOVE! U sezoni 2022/23. nastavljamo osim kazališne savladavati i filmsku glumu. Služeći se svim vrstama audiovizualne tehnike, uz naše uobičajene kazališne, dramske i postdramske tehnike rada.

Dođi glumiti u naše kazališne predstave, i ostale kraće i duže izvedbene forme. U nekima od njih koristimo AV tehnike pomoću Zoom platforme; Djeca luke trejler: https://www.youtube.com/watch?v=IzmRUzX1JUc&t=13s  

U sezoni 2022/23. nastavljamo savladavati osnovnu i naprednu klasičnu glumu, koja je baza kazališne i filmske glume. Kao i svih ostalih izvedbenih formi dramskog i post dramskog izričaja u spektru suvremene umjetnosti.

Prošlu sezonu završili smo u svibnju premijerom predstave LJUBAV ZA LJUBAV „LJ za LJ“, s više od 100 crvenih balona u obliku srca na pozornici i u gledalištu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci. Na žalost, samo ta jedna izvedba za publiku i gratis, jer Uprava HKD-a ne pokazuje želju niti ima interes da dalje producira predstavu mnogobrojnoj riječkoj publici, „malih i velikih“, željnoj kvalitetnog post dramskog izričaja djece i mladih, pod profesionalnim vodstvom kazališnih umjetnika.

A kako ćemo ove sezone?

Pod mentorstvom Denis Kirinčić, glumeći ćemo putovati po uzoru na knjigu J. Verna „Put oko svijeta za 80 dana“.  Pri tom' ćemo otkrivati prava i odgovornosti djece i mladih kroz određena povijesna razdoblja kao i našeg suvremenog društva. Na satiričan način  dodirivati ćemo različite civilizacijske neravnoteže kao što su klasična podjela poslova prema rodu i niže satnice rada  žena u velikim korporacijama. Osvještavajući te i slične probleme sanjati ćemo zajedno s publikom u svim našim izvedbenim formama; na otvorenom i zatvorenom ili virtualnom, bolji i pravedniji život za sve nas u NOVOM RITMU GRADA.

Prijaviš se. Rasporedimo te u grupu tvog uzrasta. Glumiš, improviziraš, oponašaš, vičeš, skačeš, treperiš, klikćeš , šapućeš i šuštiš, proizvodiš svakakve zvukove...

Polaznici se raspoređuju u radne grupe prema uzrastu (od 6 do 27 godina) od kojih svaka grupa pohađa okvirno četiri školska sata tjedno, ali ponekad i više u fleksibilnom dogovaranju. Izvedbeni materijal radimo na bazi improvizacija prema književnim predlošcima ili zajedničkim autorskim tekstovima. Učimo kako koristiti govor, glas, tijelo i pokret kao glumčev alat.

Većinu naših predstava i filmova možete vidjeti na ovoj poveznici kao i na https://www.malik.hr/hr/predstave gdje možete saznati više o tim programima.


Dobro, a cijena? Članarina?

Članarina

40 € mjesečno
Plaća se do 10.-og u mjesecu za tekući mjesec.

ili

kvartalano unaprijed s popustom,

114 € za listopad/studeni/prosinac 2022.

114 € za siječanj/veljača/ožujak 2023.

i 114 € za travanj/svibanj/lipanj 2023.

Opis plaćanja

Članarina (mjesečna i kvartalna) se uplaćuju na račun Udruge Kazališna AV radionica Malik Rijeka, Škurinjskih žrtava 9, Rijeka 51000, na ime i prezime polaznika.

Br. poslovnog računa: 
HR4523400091110285378
Model: 99
OIB: 35911088605

Radna godina Malika Rijeka traje od 1.10.2022. do 1.10.2023.

Srpanj i kolovoz je pauza za vrijeme koje se ne plaća članarina. U rujnu se odvijaju upisi novih polaznika.

Prijava/upis