O nama- Kazališna AV radionica Malik Rijeka

Kazališna AV radionica Malik Rijeka


Kazališna AV radionica Malik Rijeka počela je raditi 2000. godine i do sada je kroz naše programe prošlo više od 2000 djece i mladih od kojih neki već studiraju glumu te filmsku režiju kod nas ili u inozemstvu.

Bavimo se bazično kazališnom, dramskom i post dramskom umjetnošću. Kazališnom i filmskom glumom, kao neizostavnim sastojkom u razvoju osobnosti djece i mladih. Potičemo i razvijamo senzibilitet, emocije, oslobađamo spontanost te razvijamo maštu i kreativno mišljenje.

U Maliku nema izraza poput “Ma šta fantaziraš?!”, mi kažemo:

Gluma je zakon!

Bit dramske umjetnosti je gluma kao igra i obrnuto, jer drama je grupna aktivnost, najprije za sudionike dramske igre, a nakon toga za javnost, publiku.

Unosimo svoje iskustvo (jer ) i dijelimo probleme kroz zajednički stvaralački rad, te se međusobno potičemo i osnažujemo njegujući koncentraciju i empatiju.

Stvaramo tako i nove gledatelje i štovatelje kazališne ali i filmske umjetnosti, te našu vjernu publiku

I onda na kraju uz pomoć kazališnih mentora svih umjetničkih vrsta napravimo predstavu. To se zovu profesionalno vođene kazališne predstave. I po NOVOM na zoom filmovima i ostalim filmovima svih vrsta mentoriraju nas filmski umjetnici.Tko vodi radionice Malika Rijeka?


Denis Kirinčić

Osnivačica i umjetnička voditeljica Malika.
Dramska pedagoginja, glumica i redateljica.

Životopis (preuzmi)

Kronologija rada i uspjeha (preuzmi)

OSTALI SURADNICI

Do sada su s nama radili Mario Kovač, Ana Vilenica, Tajči Čekada, Liberta Mišan, Mila Čuljak, Renata Carola Gatica, Žak Valenta, Branka Bezeljak, Magdalena Lupi, Lara Badurina, Josip Maršić i Zoran Medved (JMZM), Helena Petković, Sandra Dekanić i brojni drugi.


NAGRADE:


OSTVARENE SURADNJE:


ČLANOVI:


SUDJELOVANJE NA FESTIVALIMA:

HVALA NA PODRŠCI:

Ministartstvo kulture RH, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka

Novi list, Radio Rijeka, HTV i HRT Zagreb i studio Rijeka