Reprize predstave - Kako ti je kod kuće? / 31.01.2019.

Reprize predstave - Kako ti je kod kuće?

31.01.2019.


Predstavu repriziramo 11.02. (ponedjeljak) s početkom u 10h i 20h u HKD-u na Sušaku u sklopu festivala "Mladi glumci gradu Rijeci".

Predstavu repriziramo 11.02. (ponedjeljak) s početkom u 10h i 20h u HKD-u na Sušaku u sklopu festivala "Mladi glumci gradu Rijeci".

Predstavu čini izbor izbor blagohumornih obiteljskih priča iz knjige E. Kishona „Kod kuće je najgore“, koja je u lektiri osmih razreda osnovnih škola. Priče iz knjige prikazane u predstavi polaznici su sami izabarali, jer su im u današnjim uvjetima života suvremene obitelji bile najzanimljivije i najsmješnije. One su im ujedno bile poticaj za improvizacije u kojima nose uloge svih aktera obiteljskih odnosa - od najmlađih do najstarijih, čime su izrazili i projicirali sebe u njima.

Malikovci u predstavi utjelovljuju likove u rasponu od male bebe do bake, a igraju i djecu i roditelje. Polazište je uvijek obitelj, odnosno dom koji je scenografski označen s mekanim plavim jastucima uz pomoć kojih izvođači grade različite prizore od mekane podloge za tek rođenu bebu do vode u bazenu i udobnih fotelje ispred televizora na kojem roditelji napeto prate sapunicu. U finalu predstave oni izlaze iz svojih uloga i iznose situacije iz vlastitih obitelji, postavljajući i svakome u publici pitanje „Kako ti je kod kuće?“, a jastuci se na kraju predstave – kad ih glumci bacaju u publiku – pretvaraju u simbol mladenačke pobune unutar njihova "četiri zida".

Predstava je primjerena publici 12+ i traje 50 minuta. Poslije svake izvedbe organiziramo razgovor glumaca s publikom o temi predstave u približnom trajanju od 30 minuta.

Autorski tim predstave:
Režija i adaptacija teksta: Denis Kirinčić
Scenografija i dizajn plakata i pozivnica: Ana Tomić i Marino Krstačić Furić
Kostimografija: Tajči Čekada
Autorska glazba: Josip Maršić
Dizajn rasvjete: Fran Vizintin
Operater zvuka: Ivan Linardić

Glumci (Srednjoškolski polaznici Malika Rijeka):
Valentina Ban, Sara Bunić, Mia Burić, Petar Dumenčić, Ivana Flego, Deni Fumić, Dominik Ilić, Ela Pahor, Nika Rončević, Mare Šimić, David Šostarec, Ivan Ušljebrka.

Cijena ulaznice je 20.00 kn (Ukoliko na predstavu dolazi više od 100 učenika iz iste škole cijena ulaznice je 15.00 kn)

Molimo Vas da svoj interes za dolazak na reprize iskažete putem telefona 091/587-32-96 i/ili 051/267-431 i/ili putem maila: Turn on JavaScript!