Nagrada za dokumentarni film "David" / 16.09.2019.

Nagrada za dokumentarni film "David"

16.09.2019.


Dokumentarni film „David“  (2019. / 15 min.), u režiji Natali Ban i Valentine Ban dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na Filmskoj reviji mladeži u Karlovcu

Obrazloženje nagrade:

Dinka Radonić:

Iskrena i dirljiva priča o mladiću Davidu koji se nosi sa životnom situacijom nepojmljivom za njegovu dob. Ovaj film predstavlja nam istinske vrijednosti obiteljske ljubavi i prijateljske podrške. Hrabrim istupom David nas inspirira da budemo sve ono što možemo biti.

Ana Đordić:

Ovaj potresan, ali optimističan dokumentarac progovara o Davidu i njegovoj bolesti, a zapravo, upravo zahvaljujući Davidu, o radosti života, nadi, hrabrosti, obitelji i o neizmjernoj ljubavi. Vrlo pozitivan film koji će nas podsjetiti na ono što je doista važno, a na što zaboravljamo opterećeni nekim svakodnevnim, ali posve nebitnim sitnicama koje nazivamo problemima.

Boško Picula:

David ima devetnaest godina, studira na Filozofskom fakultetu u Rijeci, piše knjige i obožava glumiti, a volio bi i studirati glumu. No, uz svoju darovitost i marljivost svakodnevno se nosi i sa svojom teškom i nepredvidljivom bolešću. O tome u ovom pažljivo realiziranom i nadasve sugestivom dokumentarcu govore David, njegova obitelj i prijatelji nanovo nam potvrđujući da su ljudsko zajedništvo, ljubav i hrabrost najvažniji u svakom trenutku. I iza i ispred kamera.

Film će večeras biti prikazan na komemoraciji za Davida Šostareca u 19 h u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1 u Rijeci