Klauniranje / 2017.

Klauniranje

2017.


Radionica klauniranja pod voditeljstvom Nine Sabo održana je od 09. do 13. siječnja 2017. god. u HKD-u. 

KLAUNIRANJE:

U svakom od nas živi jedan klaun koji želi izaći, pokazati tko je, što misli i osijeća. Klaun postoji zbog publike i živi iz trenutka u trenutak. Kaže DA u svakoj situaciji, čak i ako ne zna kako je riješiti, njegova klaunska logika u tome će mu pomoći. On nosi najmanju masku na svijetu, koja mu omogućuje da kaže sve i pokaže se cijeli.

Glumac na pozornici također pokazuje tko je, što misli i osjeća, priprema se za život na sceni, u zadanoj situaciji, sa zadanim tekstom koji kroz njega oživi. Klaun mu u tome može uvelike pomoći.

Biti spreman izaći na scenu ne znajući hoćete li na njoj dočekati leteći slon ili krezubi tigar koji misli da si zubar, snaći se i (pre)živjeti napad mašte i grohotnog smijeha iz publike, klaunska je svakodnevica.

Na radionici ćemo otkriti svoga klauna, oblačiti se u razne kostime, svirati nevidljive instrumente i zaljubljivati se jedni u druge, pokloniti si puno smijeha i učiti kako biti bolji glumac.

Svaki polaznik dobiti će crveni klaunovski nos.


NINA SABO

Rođena u Osijeku 27. veljače 1983. godine. U Zagrebu završava studij filozofije i religijske kulture, uz koji pohađa glumački studio Tatra Exit, kasnije Kubus, te glumačke radionice.

U Rijeci završava poslijediplomski specijalistički studij Gluma, mediji i kultura. Od akademske godine 2016/17. asistentica je na kolegiju glume na diplomskom studiju Glume i medija Sveučilišta u Rijeci.

Članica je Crvenih noseva, klaunova-doktora. Glumi u predstavama za djecu i odrasle i suosnivačica je umjetničke organizacije Clou.

Kazalište:

Kako je princeza postala žaba; Na čijem si ti planetu?; Dugonja, Trbonja, Vidonja; Sezona kiselih krastavaca; I...Divan dan; Sluškinje; Crvenkapica, ali da ne bude vuka, Neandertalix.

Film i TV:

(Kontra)indikacije – Valentina Lončarić; Otok ljubavi – Jasmila Žbanić; Sonja i bik – Vlatka Vorkapić; Oktolog – Karpo Godina; Ima li signal? – Vlatka Vorkapić; Sin noći, brat sna – Vlatka Vorkapić


Zaklada Kultura nova sufinancirala je radionicu.