Otvoreni su upisi u programe glume kazališno-izvedbene sezone 2023/24. „Kazališne AV radionice Malik“ Rijeka / 01.09.2023.

Otvoreni su upisi u programe glume kazališno-izvedbene sezone 2023/24. „Kazališne AV radionice Malik“ Rijeka

01.09.2023.


„Malik“ Rijeka poziva djecu i mlade u dobi od 7 do 27 g. da se upišu u programe glume!

Upisati se možete putem on-line obrasca na ovoj poveznici: https://www.malik.hr/hr/prijavni-obrazac .

Nakon uspješne prijave slijedi podjela u grupe prema uzrastu, a zatim rad, druženje, gluma, improvizacija, oponašanje i igra, a sve to u blokovima od 4 školska sata tjedno u dvorani na 7. katu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Strossmayerova 1 u Rijeci.

 Predviđeni termini grupa u HKD-u:

Ove kazališne sezone planiramo više projekata koji će korespondirati svim uzrastima polaznika, pod stalnim umjetničkim vodstvom Denis Kirinčić uz nove mlade profesionalne snage, dramaturga iz Zagreba Mihovila Rismonda i likovnog umjetnika iz Rijeke Doriana Mataiju. Vraćamo se izboru bajki I.B. Mažuranić gdje ćemo ih adaptacijom u dramaturški omnibus povezati na motivskoj razini. Od segmenata bajkovitog svijeta Priča iz davnine sagraditi ćemo širu tematsku cjelinu, prenesenu u suvremeni kontekst, unutar kojeg likovi funkcioniraju u svojevrsnom obliku suživota. Iz te nove retrospekcijske pozicije otkrivati ćemo koliko su njihove priče relevantne u današnjem dobu. U autorskom projektu radnog naslova U potrazi razmatrati ćemo pitanja osobne potrage i otkrivanja osobnih želja, te usmjerenja tijekom odrastanja. Ideja je razjasniti odnose onoga što se očekuje, što je društveno prihvatljivo u usporedbi s nadama i željama svakog pojedinca. Kako razumjeti i postaviti te odrednice u odnosu na naše osobne ideale.

Impozantan broj predstava, filmova, polaznika i velikih uspjeha stoji iza našeg rada.

Više o predstavama i filmovima saznajte na poveznici https://www.malik.hr/hr/predstave .

Ako nekim čudom još niste čuli za Kazališnu radionicu Malik Rijeka, na našoj web stranici možete saznati više informacija: https://www.malik.hr/hr/o-nama